Bapao met kip en paddenstoelen uit de dim sum kookworkshop

Doe de paddenstoelen in een kom en giet er zo veel kokend water op dat ze onder staan. Laat de paddenstoelen 10 minuten weken tot ze zacht zijn. Giet de paddenstoelen af en knijp er het overtollige vocht uit. Verwijde de steeltje en hak de paddenstoelen fijn.
Verhit de olie in een wok en bak op laag vuur de gember kort aan. Voeg dan het kippengehakt toe en bak dit rul los totdat het gaar is.
Voeg dan de paddenstoelen , bamboescheuten, lente-uitjes, oestersaus, sojasaus, sesamolie, zout en maisenapapje toe. Breng het mengsel aan de kook en laat op laag vuur inkoken totdat het een dikke saus is. Zet dan het vuur uit doe de saus in een kom en laat dit afkoelen.
Verdeel het deeg in 14 stukjes en rol ze tot cirkels van 5 cm doorsnee, dek het deeg af met een vochtige theedoek. Neem een deegcirkel tegelijk en schep 2 theelepels vulling in het midden. Trek de randen naar binnen toe en draai ze dicht. Dek af met een vochtige theedoek en maak de rest van de broodjes op dezelfde manier. Leg in de stoommanden speciaal vetvrij papier ( te koop in de toko) en leg er de gevulde broodjes met de vouw naad onder op. Vul de stoompan tot de helft met water en breng het water aan de kook. Zet de stoommanden op de stoompan en dek deze af met een deksel.Maak de broodjes gaar en serveer er de
pepersaus bij. Bapao deeg recept voor dim sum