Werkwijze: Asperges

Schil rondom de asperges platgelegen op werkbank met een dunschiller vanaf het kopje inéén beweging naar de onderkant.Snij de asperges daarna op gelijke maat door er de onderkant een stukje af te snijden (deze stukjes kun je gewoon gebruiken voor bv een soepje of een salade). Vang de asperge schillen op in een kookpan en voeg water, zout en folie toe. Breng dit aan de kook en laat dit 25 minuten trekken. Verwijder dan de schillen.Voeg de boter toe aan het vocht. Plaats de asperges met daar bovenop 2 borden (ze moeten goed onder het vocht staan). Breng dit aan de kook en zet daarna het vuur uit. Tijdens het afkoelen worden de asperges beetgaar.

Werkwijze: Saus van bonenkruid

Pluk het bonenkruid van de steeltjes en zet dit op het vuur met de basisfond. Net zolang laten trekken tot er een goede smaak aan zit.Werkwijze: Kalfsentrecote
Schoongemaakte entrecote aan beide kanten aanbakken en daarna vijf minuten op een bakplaatje in voorverwarmde oven (160C). Daarna naar smaak zout en peper uit de molen en onder aluminiumfolie een paar minuten laten rusten.

Werkwijze:Zeekraal

Bak in hete olie de zeekraal twee minuten, maak af met peper uit de molen (geen zout!)

Opdienen

Warm de asperges weer op. Leg ze mooi op een bord, zeekraal erop. Daarboven de entrecote, en afgarneren met de saus.