De Vleesvulling

Verhit de olie in een pan en bak de ui, 3 teentjes knoflook en de peper kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit rul mee. Voeg de tomaten, limoenrasp en de witte wijn en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg dan de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper en zet dit mengsel even afkoelen.

De Bakbananen

Schil de bakbananen en rasp ze fijn op de mandoline. Doe het banaanrasp in een kom meng dit met limoensap, koriander, annatto poeder, kokosmelk meng goed door en breng op smaak met zout en peper.

Het Vouwen

Snij de bananenbladen in 12 repen van 20 cm lang en 15 cm breed. Blancheer de bladeren kort en dep met keukenpapier goed droog. leg 2 repen van de bananenbladeren op je werkbank in de vorm van een kruis en doe in het midden van het kruis 2 eetlepels van het bananenmengsel. Leg hier het gestoofde vlees op en vouw de bladeren dan dicht totdat je een pakketje krijgt. Bind dit pakketje stevig vast met bindtouw en kook de pakketjes zachtjes gaar in een pan met water ( +/- 20 minuten ).