Portugese kip rissole makkelijk om te maken en erg lekker

Het Deeg

Verwarm het water, zout,melk en de boter in een pan en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur voeg de bloem toe en roer goed door. Zet de pan weer terug op een laag vuurtje en blijf goed doorroeren zodat je er een stevige bal van kan vormen. Laat de bal 4 minuten zachtjes garen neem de pan dan weer van het vuur en doe dit in een kom. Laat het deeg een uurtje rusten

De Vulling

Verwarm de boter in een pan voeg de ui toe en stoof dit in 5 minuten zachtjes gaar. Voeg de bloem en de kip toe en meng dit goed door. Voeg dan de melk, peterselie, citroensap, nootmuskaat en de zout en peper toe en laat dit onder voortdurend roeren zachtjes inkoken. Neem de pan van het vuur doe de massa in een kom en zet dit goed afkoelen.

De Rissoles

Bestuif een werkbank met bloem en rol het deeg zo dun mogelijk uit. Steek met een steker een rondje uit het deeg en leg in het midden van het deeg rondje een eetlepel van de vulling. Smeer de helft van de deegcirkel in met een beetje eiwit en vouw nu het deegrondje dubbel. Druk met je vingers de randen goed op elkaar en zorg dat de cirkel goed dicht zit. Paneer de rissole door het losgeklopte ei en paneermeel. Bak de rissoles goudbruin in de olie of in de frituur.

Tip: maak Rissols de camarao door de kip te vervangen voor gamba’s stop in iedere cirkel een olijf