Salade van kip sesam en jicama naar Vietnamees recept

Jicama of yamboon kun je in de toko kopen. Het is een wortelknol die je gekookt of rauw kunt eten en erg populair in verschillende Aziatische landen.In dit recept is de yamboon verwerkt in een salade maar wij zijn deze yamboon ook tegengekomen als garnituur van de verse Vietnamese loempia. Vooral in de provincie Hue gaat de yamboon samen met geroosterd geitenvlees veel in de verse loempia. De dressing die je voor deze salade moet maken is qua smaak meer zoet dan hartig. Als je meer van hartig houd pas de smaak dan aan. In Vietnam is in tegenstellingen tot Thailand de smaak een stuk zoeter in veel van de gerechten die je daar zult proeven.

Op onze site kun je meer verschillende Vietnamese gerechten vinden. Probeer bijvoorbeeld ook eens de karamel gember kippenspiesjes in een pikante zoete jus.

Salade van kip sesam en jicama naar Vietnamees recept

Snij de kipfilet in dunnen reepjes en maak aan met de dressing. Voeg dan de rest van de ingredienten toe ( zonder de gefrituurde sjalotten) en meng voorzichtig door. Serveer op een bord en strooi er dan de gefrituurde sjalotten over. Recept voor gefrituurde sjalot